Powered by Smartsupp

Potřebuji k pronájmu auta mezinárodní řidičský průkaz?

Zda potřebujete mezinárodní řidičský průkaz (IDP) k pronájmu auta v České republice, závisí na vaší domovské zemi a konkrétní autopůjčovně. Obecné informace jsou následující:
  1. Řidiči z EU:
    • Pokud máte platný řidičský průkaz vydaný v některé z členských zemí Evropské unie, nepotřebujete mezinárodní řidičský průkaz. Váš domácí řidičský průkaz je v České republice uznáván.
  2. Řidiči ze zemí mimo EU:
    • Pokud pocházíte ze země mimo Evropskou unii, může být vyžadován mezinárodní řidičský průkaz spolu s vaším domácím řidičským průkazem.
    • Některé autopůjčovny mohou přijímat řidičské průkazy z určitých zemí mimo EU bez potřeby IDP, ale je dobré si to ověřit předem.
  3. Specifické požadavky autopůjčoven:
    • Každá autopůjčovna může mít své vlastní požadavky a podmínky, takže je důležité se informovat přímo u půjčovny, u které plánujete auto pronajmout.
    • Někdy může autopůjčovna přijmout váš domácí řidičský průkaz, pokud je v angličtině nebo pokud je doprovázen úředním překladem.
Pro jistotu a plynulý proces půjčení auta je vždy dobré mít mezinárodní řidičský průkaz, pokud pocházíte ze země mimo EU. Je to oficiální překlad vašeho domácího řidičského průkazu a může výrazně usnadnit komunikaci s autopůjčovnou a policií, pokud by došlo k nějakým problémům na cestách.